Masini de gogosi
Descrierea afacerii
Utilaje necesare
Masina de gogosi
Procesul tehnologic
Utilaje necesare
Necesarul minim de utilaje pentru realizarea gogosilor consta in:
  • MASINA AUTOMATA de facut gogosi
  • malaxorul pentru obtinerea aluatului
  • tavi pentru pastrarea gogosilor inainte de a fi vāndute
Sunt echipamente foarte simplu de intrebuintat, pentru a caror manevrare nu este necesara o pregatire speciala. Dar ele au o contributie importanta la calitatea produsului final. Inainte de a le cumpara, este bine sa cereti furnizorului sa va faca o demonstratie a modului in care fiecare functioneaza (inclusiv cum va arata gogoasa finita). Trebuie sa fiti atenti ca utilajele sa se potriveasca in spatiul aflat la dispozitie si sa aiba capacitatea corespunzatoare cantitatii de gogosi pe care intentionati sa o vindeti.
In afara de echipamentele de productie, mai aveti nevoie de o masa de lucru, un frigider pentru pastrarea ingredientelor (drojdia, ciocolata, gemul, grasimea,), un spatiu de depozitare pentru materia prima (faina, zaharul, sarea, uleiul), o chiuveta cu apa curenta pt. spalarea vaselor si ustensilelor folosite la prepararea gogosilor, precum si un grup sanitar cu vestiar pentru asigurarea igienei personalului si curatenia spatiului de lucru. Conform normelor sanitar-veterinare, personalul gogoseriei trebuie sa treaca obligatoriu pe la baie inainte de a incepe munca, pentru a se spala si a se schimba cu hainele de lucru. De asemenea spatiul trebuie curatat periodic pe parcursul unei zile de munca, iar cel putin o data pe saptamana trebuie efectuata o curatenie generala, cu substante dezinfectante.